Batoľacie mlieka Nutrilon Ďalší krok k podpore imunity*

Vaše bábätko už dávno nie je ten bezbranný uzlíček, ktorý ste si priviezli z pôrodnice. Možno vás samotnú prekvapuje, čo všetko teraz zvláda samo. Každým dňom sa niečo nové učí a objavuje.

Hoci sa môže zdať silné a samostatné, jeho imunita je každý deň vystavovaná skúškam. Imunitný systém bábätiek sa vyvíja až do 3 rokov ich života. Práve v batoľacom veku čaká imunitu vášho dieťatka veľa nástrah a je dobré jeho imunitu trénovať a vhodne podporiť.


IMUNITA V BATOĽACOM VĚKU

Veľa mamičiek sa domnieva, že keď bábätko oslávi prvý rok života, to najhoršie už majú za sebou. Opak je ale pravdou. Bábätko čoraz častejšie prichádza do kontaktu s vonkajšími vplyvmi, baktériami, vírusmi, plesňami. Zapájanie sa do detského kolektívu predstavuje pre ich imunitný systém veľkú výzvu.

imunita dětí

AKO PODPORIŤ IMUNITNÝ SYSTÉM BATOLIAT

Dôležitá je správna výživa. Výživové návyky sa formujú už od útleho veku. Vhodný je aj dostatok pohybu a pobyt vonku na slniečku – vďaka slnečnému žiareniu organizmus vytvára vitamín D potrebný pre dobrú imunitu.* Pre batoľatá je veľmi dôležitý aj spánok. Posilniť obranyschopnosť pomôžu aj dobré hygienické návyky. Ale pozor, nepreháňajte to s prílišnou hygienou, dieťa potom môže byť viac náchylné na choroby.

BATOĽA STÁLE POTREBUJE VHODNÉ MLIEKO


Vaše bábätko už síce je pestrú stravu, mlieko hrá v jeho jedálničku stále dôležitú úlohu – denne by ho malo vypiť cca 330 – 500 ml. Ak dieťa nie je dojčené, je vhodné pokračovať v kvalitných batoľacích mliekach, ktoré dieťatkám dodajú potrebné živiny a majú zloženie prispôsobené ich výživovým potrebám. Kravské mlieko svojím zložením nie je úplne ideálne. Batoľa tiež potrebuje prijať na kilogram svojej vlastnej váhy oveľa viac vápnika, železa a vitamínu D3 ako dospelý človek**.  

BATOĽACIE MLIEKA NUTRILON PRE PODPORU IMUNITY*


K podpore imunitného systému prispievajú batoľacie mlieka Nutrilon (označované ako Nutrilon 3, Nutrilon 4) a detské mlieko (Nutrilon 5) vďaka obsahu vitamínov C a D, ktoré prispievajú k normálnej funkcii imunitného systému*. Vitamín D je navyše potrebný pre normálny rast a vývoj kostí u detí. Navyše obsahujú batoľacie mlieka Nutrilon medzi batoľacími mliekami v Slovenskej republike najväčšie množstvo zmesi oligosacharidov GOS/FOS a 3’GL (3’-galaktozyllaktóza) oligosacharidov materského mlieka. V našich vývojových centrách po celom svete máme tím 500 vedcov, ktorí sa venujú výskumu výživy detí raného veku.

Naše mlieka obsahujú len starostlivo vybrané ingrediencie, prispôsobené výživovým potrebám pre konkrétny vek detí:



Naše mlieka obsahujú iba starostlivo vybrané ingrediencie, prispôsobené výživovým potrebám pre konkrétny vek detí:

  • Nutrilon 3 - vhodný pre deti od 12-24 mesiacov
  • Nutrilon 4 - vhodný pre deti od 24-35 mesiacov
  • Nutrilon 5 - vhodný pre deti od 35 mesiacov
Nutrillon 3 4 a 5

*Vitamíny C a D prispievajú k normálnej funkcii imunitného systému.

**v prepočte na kilogram hmotnosti tela v súlade so Spoločnosťou pre výživu ČR: Výživové odporúčané dávky (DACH) – referenčné hodnoty príjmu živín, Výživaservis s.r.o., 2011 Referenčné hodnoty pre príjem živín DACH (Spoločnosť pre výživu, z. s.), 2019.


3’GL (3’galaktozyllaktóza) prináša náš unikátny proces výroby. Batoľacie mlieka majú byť len súčasťou zmiešanej a vyváženej stravy detí. Spôsob použitia a ďalšie informácie sú uvedené na obale.


Související články

Zjistěte více o mateřství

mom and baby

Spojte sa s našou poradňou odborníkov

Potrebujete radu? Spojte sa s nami. Pomôžeme vám s otázkami týkajúcich sa tehotenstva, materstva, rodičovstva alebo výživy detí.

Na vaše otázky sme pripravení odpovedať každý všedný deň od 8:30 do 16:00.

Dôležité upozornenie

Pre výživu novorodencov a dojčiat je najprirodzenejšou a najvýhodnejšou stravou, zastúpením a kvalitou živín, materské mlieko. Dojčenská výživa by mala byť používaná len na základe odporúčania lekára alebo osoby kvalifikovanej v oblasti výživy ľudí, farmacie alebo starostlivosti o matku a dieťa. Svetová zdravotnícka organizácia doporučuje výhradné dojčenie do 6 mesiacov veku dieťaťa, a pokiaľ je to možné, pokračovat v dojčení až do dvoch rokov veku dieťaťa. Vždy majte na pamäti, že rozhodnutie prestať dojčiť môže byť nevratné. Prechod na dojčenskú výživu má i zvýšené finančné a sociálne dopady oproti dojčeniu. Pre zdravie dojčaťa je důležité dôsledne dodržiavať doporučený postup prípravy, dávkovanie a použitie dojčenskej výživy uvedený na obale. Spôsob použitia a ďalšie informácie na obaloch. Batoľacie mlieka, príkrmy, kaše a sušienky majú byť iba súčasťou zmiešanej a vyváženej stravy. Potraviny pre zvláštnu výživu. 

x