Mlieko pri príprave pení, čo mám robiť?

Dobrý deň, pri príprave dojčenského mlieka, konkrétne Nutrilonu Profutura, mi mlieko veľmi pení. Robím pri príprave niečo nesprávne?
Agáta K.
Agáta K. sa pýta
Príprava mlieka je jednoduchá, ale pre niekoho to niekedy môže byť tvrdý oriešok. Čo je dôležité? Je veľmi dôležité dodržať správnu teplotu vody, to je 40 °C. To spoznáme tak, že si kvapneme vodu na chrbát ruky a nesmie nás páliť. Má mať prakticky teplotu blízku teplote tela. Keď máme vo fľaštičke takto schladenú vodu, pridáme správny počet zarovnaných odmeriek. Na 30 ml vody sa dáva vždy jedna odmerka. Fľaštičku zavrieme a mierne pretrepeme. Nešejkujeme, ani netrepeme energicky, pretože potom by sa mlieko viac napenilo. A mlieko máme hotové, bez nadmerných bubliniek a môžeme ho dieťatku hneď po kontrole teploty mlieka na našej ruke podávať.
Pomohla vám odpoveď?
Podobné témy
Výživa novorodenca a dojčaťa Prechod na umelé mlieko Všetko o dojčení
Zdieľajte ju s priateľmi
Do obľúbených
Podobné témy
Výživa novorodenca a dojčaťa Prechod na umelé mlieko Všetko o dojčení
Nutriklub stále rastie.
Ďakujeme vám za dôveru.
Chcem sa zaregistrovať
20+
Odborníkov sa zapojilo do tvorby obsahu
45 000+
Spokojných mamičiek a oteckov
350+
Článkov
od odborníkov
25 000+
Zodpovedaných otázok v našej poradni
Chcem sa zaregistrovať
Online poradňa