Mlieko s hydrolyzovanou bielkovinou je horké. Je to normálne?

Dobrý deň, stále dojčím, ale už málo, a tak už pomaly začínam dávať aj UM s čiastočne naštjepenou bielkovinou. Keď som ho však ochutnala, zdalo sa mi, že má horkastú až horkú chuť. Má to tak chutiť?

Lenka S.
Lenka S. sa pýta

Špeciálne mlieka majú vďaka špeciálnej technológii výroby mierne horkastú chuť. Je to dané štiepením bielkoviny, horkastá chuť je teda u týchto mliek normálna

Nemusíte sa báť, že by si bábätko na mlieko nezvyklo. Malé bábätká si na mlieko privykajú obvykle dobre a prechod nepredstavuje žiadny problém

Pokiaľ bolo dieťatko dlhšie dojčené a pediater po ukončení dojčenia odporučí podávanie špeciálneho mlieka, je vhodné začať s jeho podávaním už v priebehu dojčenia a privykať ho postupne. To znamená, že do fľašky k špeciálnemu mlieku je možné pridávať dočasne aj časť materského mlieka, aby pre dieťatko bola chuť podobnejšia tej, ktorú pozná.  

Podobnú chuť majú aj mlieka s vysoko štiepenou bielkovinou (extenzívne štiepenou bielkovinou), ktorá sa podávajú ak má bábätko alergiu na bielkovinu kravského mlieka.

Pomohla vám odpoveď?
Podobné témy
Prechod na umelé mlieko Alergia u detí
Zdieľajte ju s priateľmi
Do obľúbených
Podobné témy
Prechod na umelé mlieko Alergia u detí
Nutriklub stále rastie.
Ďakujeme vám za dôveru.
Chcem sa zaregistrovať
20+
Odborníkov sa zapojilo do tvorby obsahu
45 000+
Spokojných mamičiek a oteckov
350+
Článkov
od odborníkov
25 000+
Zodpovedaných otázok v našej poradni
Chcem sa zaregistrovať
Online poradňa